Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε ο πρώτος αγώνας MTB από τον Τάλω ΑΝΕΚ LINES

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή ο πρώτος αγώνας ορεινής ποδηλασίας από τον Τάλω ΑΝΕΚ LINES την ChaniaCyclingRaces και τον πολιτιστικό συλλόγου του Βατολάκου. Ο αγώνας διεξήχθη στις όμορφες ορεινές βουνοκορφές της περιοχής με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία του χωριού με το χαρακτηριστικό ρολόι και την κεντρική εκκλησία.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος ποδηλάτες και ποδηλάτριες από όλη την Κρήτη κάθε ηλικίας και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 70. Στο τέλος των αγώνων οι νικητές πέραν των καθιερωμένων διπλωμάτων και μεταλλίων, παρέλαβαν και αναμνηστικά κύπελλα προσφορά του πολιτιστικού συλλόγου και μπουκάλια κρασί από το φημισμένο οινοποιείο Μανουσάκη προσφορά των ιδιοκτητών. Επίσης στον πρώτο γενικής όλων των κατηγοριών Κορτσιδάκη Μιχάλη τα καταστήματα 5 λεπτά πρόσφεραν την μπλούζα που υποδηλώνει τον αθλητή που προηγείται στο πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης 2015 μια και αυτός ο αγώνας ήταν και ο πρώτος του πρωταθλήματος. Ο ίδιος αθλητής παρέλαβε μια δωροεπιταγή 25 ευρώ προσφορά του ποδηλατικού καταστήματος Ποδηλατοδρόμιο. Επίσης ο πολιτιστικός σύλλογος στην πλατεία του χωριού πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους φρεσκοστιμένους χυμούς πορτοκαλιών και σουβλάκια.

Οι διοργανωτές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους αυτούς που βοήθησαν στην διοργάνωση αυτού του αγώνα και ιδιαιτέρα τους ανθρώπους του πολιτιστικού συλλόγου του Βατολάκου, το οινοποιείο Μανουσάκη, τους μεγάλους χορηγούς (καταστήματα 5 λεπτά, Ποδηλατοδρόμιο, το ξενοδοχείο ΜINOA PALACE το καφέ-διαμερίσματα Φοίνικας το οδοντιατρείο Ζωγραφάκης και το κομμωτήριο Stefans) καθώς και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς του πρωταθλήματος.

Ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 και Κυριακή 1 Μαρτίου στα Ρούστικα και Αγκουσελιανά στο νομό Ρεθύμνου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία είχαν ως εξής

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

 1. ΜΑΥΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΛΩΣ
 2. ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΣΡΓΟΣ ΤΑΛΩΣ
 3. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΑΛΩΣ
 4. ΣΤΑΥΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ ΧΡΥΣΗ ΤΑΛΩΣ
 5. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΥΔΩΝ
 6. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΚΥΔΩΝ

ΠΑΙΔΕΣ

 1. ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΥΔΩΝ
 2. ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΛΩΣ
 3. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΔΩΝ
 4. ΜΠΟΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑΛΩΣ
 5. ΠΕΝΤΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΛΩΣ
 6. ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΥΔΩΝ

ΑΝΔΡΕΣ-ΕΦΗΒΟΙ

 1. ΚΟΡΤΣΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΛΩΣ
 2. ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΛΩΣ
 3. ΚΑΛΛΙΒΡΕΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΩΣ
 4. ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΛΩΣ
 5. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΛΩΣ
 6. ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΛΩΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 17-29

1

ΚΟΡΤΣΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

2

ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

3

ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

4

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

5

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

6

ΓΕΡΑΚΑΚΗΣ ΑΚΥΛΑΣ

7

ΣΟΥΡΛΙΓΚΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΣ

8

ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

9

ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 30-39

1

ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

2

ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ

3

ΑΛΕΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

4

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

5

ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

6

ΛΟΥΓΙΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

7

ΜΠΑΡΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

8

ΤΑΜΠΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

9

ΠΑΪΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

10

ΜΠΑΚΑΘΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

11

ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

12

ΜΠΟΥΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

13

ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 40-49

1

ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

2

ΜΕΝΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

3

ΚΟΥΤΑΤΖΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

4

ΚΟΥΤΣΟΥΚΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

5

ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΣΑΚΗΣ

6

ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

7

ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

8

ΖΩΦΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

9

ΛΙΒΑΝΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

10

ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

11

ΤΡΙΚΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 50+

1

ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

2

ΛΑΦΑΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

3

ΓΕΡΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

4

ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 1. ΣΥΝΤΖΑΝΑΚΗ ΝΑΝΤΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FUN

 1. ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
 2. ΑΡΑΠΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη Γενική βαθμολογία προηγούνται:

ΣΕΙΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΘΕΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΒΑΘΜΟΛ

1

ΚΟΡΤΣΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

17-29

1

100

2

ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

40-49

1

80

3

ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

30-39

1

70

4

ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

50-59

1

65

5

ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

17-29

2

60

6

ΜΕΝΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

40-49

2

55

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

Ο ποδηλατικός όμιλος ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES σε συνεργασία με την ChaniaCyclingRaces για άλλη μια χρονιά διοργανώνει το ποδηλατικό πρωτάθλημα δυτικής Κρήτης τόσο στον δρόμο όσο και στην ορεινή ποδηλασία. Ειδικά φέτος το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς και να παρουσιάσει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή ειδικά από τους ποδηλάτες της Κρήτης. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε πανέμορφες διαδρομές των νομών Χανίων και Ρεθύμνου . Το κάθε πρωτάθλημα είναι ανεξάρτητο από το άλλο και αποτελείται από 6 (MTB) και7 (ΔΡΟΜΟΥ) αγώνες. Αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να λάβει μέρος και στα δύο πρωταθλήματα ή και σε μεμονωμένους αγώνες.

Διευκρινίζεται επίσης ότι το πρωτάθλημα είναι ανοικτό και μπορεί να συμμετέχει κάθε ποδηλάτης ανεξάρτητα εάν είναι από την δυτική Κρήτη ή από την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ(ΜΤΒ)

 1. ΒΑΤΟΛΑΚΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΑΓΩΝΑΣ CROSSCOUNTRY(XC) ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 2. ΡΟΥΣΤΙΚΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΓΩΝΑΣ POINTTOPOINT(XCP) ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 3. ΑΓΚΟΥΣΕΛΙΑΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΓΩΝΑΣ CROSSCOUNTRY(XC) ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ
 4. ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΧΑΝΙΩΝ ΑΓΩΝΑΣ 4 CROSS (XC) ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 5. ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΓΩΝΑΣ CROSSCOUNTRY(XC) ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ
 6. ΑΣΚΥΦΟΥ ΣΦΑΚΙΩΝ ΑΓΩΝΑΣ CROSSCOUNTRY ΜΑRATHON(XCM) ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

 1. ΧΑΝΙΑ-ΜΕΣΚΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ *
 2. ΦΟΥΡΝΕΣ-ΛΑΚΚΟΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ*
 3. ΜΟΥΡΝΙΕΣ ΧΑΝΙΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΣΙΡΚΟΥΙ(CAFÉ LATE) TETAΡTH 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 4. ΧΑΝΙΑ-ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ*
 5. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ-ΚΑΝΔΑΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΤ. ΧΡΟΜΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
 6. ΦΟΥΡΝΕΣ-ΖΟΥΡΒΑ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 7. ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ-ΠΡΑΣΕΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ*

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι 17 χρονών και άνω, δηλαδή γεννηθέντες από το 1998 και παλαιότερα ενώ όριο ηλικίας προς τα πάνω δεν υπάρχει(δεν χρειάζεται κανένα αθλητικό δελτίο ούτε είναι απαραίτητο να ανήκουν σε κάποιο σωματείο.). Για τους ανήλικους ποδηλάτες χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε αγώνα ορίζεται στο ποσό των 5 ευρώ.

Κάθε συμμετέχοντας μετέχει με δικιά του ευθύνη είναι υποχρεωμένος να τηρεί τον Κ.Ο.Κ. και να φοράει κράνος.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ

Η προκήρυξη κάθε αγώνα θα ανακοινώνεται 10 μέρες πριν τον αγώνα στο FB όπου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν τις λεπτομέρειες του αγώνα και να δηλώνουν συμμετοχή.

Οι αγώνες με αστερίσκο είναι ανεπίσημοι χωρίς την κάλυψη αστυνομίας, ΕΚΑΒ, και γιατρού.

Για όλους τους αγώνες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε τέτοιας μορφής εκδηλώσεις.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν βραβεύσεις με μετάλλια και διπλώματα για τους 3 πρώτους νικητές και δίπλωμα για τον 4ο,5ο και 6ο κάθε ηλικιακής κατηγορίας για τους άνδρες(17-29χρ/30-39/40-49/50 και άνω) ενώ θα υπάρχει και μία κατηγορία γυναικών. Εάν σε κάποια κατηγορία δεν συμμετέχουν τουλάχιστον 3 αθλητές η κατηγορία αυτή συμπτύσσεται με την αμέσως προηγούμενη.

Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει και μια κατηγορία FUN για ανεξαρτήτου ηλικίας ποδηλάτες που δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα (σε κάποιους αγώνες θα τρέχουν μειωμένη διαδρομή).

Στην εκκίνηση κάθε αγώνα ένας τυχερός από τους συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα θα κερδίζει έπειτα από κλήρωση μια δωροεπιταγή αξίας 25 ευρώ προσφορά από το ποδηλατικό κατάστημα <<ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ>>.

Επίσης με το τέλος των πρωταθλημάτων θα γίνουν απονομές στους νικητές της γενικής κάθε κατηγορίας με κύπελλα μετάλλια και διπλώματα για τους 6 πρώτους χωριστά για κάθε πρωτάθλημα και στον νικητή που θα προκύψει από μια SUPER γενική βαθμολογία και θα απονεμηθούν ειδικά έπαθλα και μετάλλια για τους 3 πρώτους του ΜΤΒ και τους 3 πρώτους του δρόμου.

Ειδικά ο πρώτος γενικής της σουπερ βαθμολογίας κάθε πρωταθλήματος θα παραλάβει την φανέλα του πρωταθλητή (προσφορά των καταστημάτων Μίνι Μάρκετ 5 λεπτά όπου είναι και ο χρυσός χορηγός της διοργάνωσης)και θα κερδίσει μία διανυκτέρευση για δύο άτομα με πρωινό στο πολυτελές ξενοδοχείο MINOAPALACE (προσφορά του Μαθιουλάκη Γιώργου), ενώ ο δεύτερος νικητής κάθε πρωταθλήματος θα κερδίσει μία διανυκτέρευση για δύο άτομα με πρωινό στην πανέμορφη Παλαιόχωρα (προσφορά της οικογένεια Περάκη)

Τέλος ο ποδηλάτης που θα φέρει τις καλύτερες θέσεις στην γενική της SUPER βαθμολογίας και από τα δύο πρωταθλήματα θα κερδίσει ένα γεύμα για δύο άτομα στο πολυτελές εστιατόριο Θάλασσα του ξενοδοχείου MINOAPALACE (προσφορά του Γιώργου Μαθιουλάκη). Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσει το πρωτάθλημα δρόμου που τελειώνει και τελευταίο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Σε κάθε αγώνα θα βαθμολογούνται οι 45 πρώτοι ως εξής:

100,80,70,65,60,55,52,49,46,43,40,38,36,34,32,30,29,28,27,26,25,24,23,22,21,20,19,18,17,16,……1

Στην τελική βαθμολογία κάθε πρωταθλήματος θα μετράνε τα καλύτερα αποτελέσματα από 5 αγώνες όπου και θα ανακηρυχτούν οι τελικοί νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Ενώ για την SUPER γενική ανεξαρτήτου ηλικίας η βαθμολογία που θα συγκεντρώσει κάθε ποδηλάτης θα πολλαπλασιαστεί με συντελεστή σύμφωνα με την ηλικία του. Αυτή η ειδική βαθμολογία ισχύει μόνο για να ανακηρυχτεί ο SUPER νικητής της γενικής μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και όχι για την γενική κάθε ηλικιακής κατηγορίας. O τρόπος αυτός επινοήθηκε έτσι ώστε να υπάρξει μια βαθμολογία όσο τον δυνατόν πιο <<δίκαιη>> για όλους.

Ο συντελεστής είναι για την κατηγορία 16-29(βαθμολογία x 1,28) και από 30 χρονών και πάνω ο πολλαπλασιασμός γίνεται συμφώνα με την ηλικία (π.χ. 30χρ βαθμ x 1,30 για 45 χρ βαθμ x 1,45).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Για οποιαδήποτε πληροφορία το πρόγραμμα των αγώνων τα αποτελέσματα και για τυχόν αλλαγές η ενημέρωση σας θα γίνεται στη σελίδα ChaniaCyclingRaces στο FB

Οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν όλους τους χορηγούς των αγώνων για την υποστήριξή τους και την μεγάλη συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτού του event που στόχο έχει την παραπέρα διάδοση του ποδηλάτου και την προβολή του τόπου μας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • Digg
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

 • Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα

Τα σχόλια σας

comments

Leave a Comment


2 + = 3

Email
Print
WP Socializer Aakash Web