Δελτίο Τύπου σχετικά με ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή για την Ε.Ο.Π.

Σε συνέχεια ερώτησης σχετικά με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας η οποία όπως μας ενημέρωσε με e-mailο Ιάκωβος Γεωργίου κατατέθηκε στη Βουλή κατόπιν αλληλογραφίας του Θανάση Τζήμα με τους Βουλευτές που την κατέθεσαν, παραθέτουμε αυτούσια την ερώτηση των Βουλευτών και την απάντηση της Ομοσπονδίας μας στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και αναφέρουμε συνοπτικά τα εξής:

1) Καλό θα ήταν όταν υποβάλλονται ερωτήσεις στη Βουλή αυτές να υποβάλλονται κατόπιν προηγούμενης ακρόασης και των δύο πλευρών και δη εν προκειμένω της Ε.Ο.Π. προκειμένου να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια το ζήτημα που ελέγχεται και να μη τίθεται θέμα απάντησης σε αυτές για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

2) Ως προς την επίμαχη ερώτηση, η Ε.Ο.Π. με την απάντησή της αφ’ ενός διαβίβασε αμελλητί στον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού όλα τα αιτηθέντα με την ερώτηση έγγραφα και αφ’ ετέρου προσδιόρισε με ακρίβεια το νομικό ζήτημα που φέρεται να είχε δημιουργηθεί. Η Ε.Ο.Π. με την υπ’ αριθ. πρωτ. 719/21-3-2014 απάντησή της προς τη Γ.Γ.Α. είχε ήδη αποστείλει στη Γ.Γ.Α. αντίγραφα όλων των αιτηθέντων με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4225/7-2-2014 επιστολή της φύλλων αγώνων. Μέχρι και σήμερα, παρά την παρέλευση περισσότερων από οκτώ μηνών από την παραλαβή από τη Γ.Γ.Α. των φύλλων αγώνων που μας ζήτησε με την παραπάνω επιστολή της κατόπιν επιστολών του σωματείου «Π.Ε.Σ.Α. Αστέρας», καμία απολύτως παρατήρηση, επισήμανση ή ένσταση δεν υπήρξε από τη Γ.Γ.Α. για τα αποσταλέντα φύλλα αγώνων, γεγονός που αποδεικνύει με τον πλέον προφανή τρόπο ότι κανένα απολύτως θέμα δεν υπήρχε ως προς τα φύλλα αυτά αγώνων και ως προς τη νόμιμη καταγραφή των αθλητών που συμμετείχαν σε αυτά.

3) Πραγματικά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ούτε για ποιο λόγο η Ε.Ο.Π., ανώτατη αθλητική οργάνωση αρμόδια για την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην Ελλάδα, πρέπει με το ζόρι να υποκύψει στις παράλογες επιθυμίες του σωματείου «Π.Ε.Σ.Α. Αστέρας» και να στείλει σε αυτό χωρίς λόγο όλα τα φύλλα αγώνων ποδηλασίας ούτε για ποιο λόγο πρέπει με το ζόρι να βρεθεί κάποια δήθεν παρατυπία σε κάποιο φύλλο αγώνα, τη στιγμή μάλιστα που κανένα άλλο από τα πολλές δεκάδες ενεργά σωματεία-μέλη της Ε.Ο.Π. δεν έχει διαμαρτυρηθεί για τυχόν ανακρίβεια των αποτελεσμάτων των αγώνων ποδηλασίας το έτος 2013!

4) Η Ε.Ο.Π. δεν έχει προφανώς κανένα πρόβλημα να χορηγήσει σε όλες τις εποπτεύουσες αρχές όλα τα έγγραφα που αυτές ζητούν για τη διενέργεια νομίμων ελέγχων, αλλά δεν μπορεί και δεν πρόκειται να καταστεί έρμαιο και υποχείριο σωματείων-μελών της που μπορούμε να γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα για ποιο λόγο προβαίνουν σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.