Δελτίο Τύπου της Ε.Ο.Π. σχετικά με τις παραιτήσεις των Λιατση – Σπανόπουλου

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. με θέμα μεταξύ άλλων τις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα Διονυσίου Λιατσή και του Ειδικού Γραμματέα Δημητρίου Σπανόπουλου και την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα και νέου Ειδικού Γραμματέα. Στη συνεδρίαση αυτή προτάθηκαν ως νέος Γενικός Γραμματέας ο Επανεινώνδας Σαρρής και ως νέος Ειδικός Γραμματέας ο Νικόλαος Λέμης.

Οι προτάσεις αυτές υπερψηφίστηκαν από 8 μέλη, ενώ 5 μέλη απείχαν από την ψηφοφορία (Τσοπούρογλου, Πόγκας, Δάκου, Κοπανάκης, Σπανόπουλος) και ο Διονύσιος Λιατσής καταψήφισε τις προτάσεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος αυτού ζητήθηκε από τον Πρόεδρο Αθανάσιο Τερζή να διευκρινίσουν ο πρώην Γενικός Γραμματέας και ο πρώην Ειδικός Γραμματέας ποια ήταν τα πραγματικά αίτια και κίνητρα που τους ώθησαν στην παραίτηση, καθώς οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είχαν καθοριστικό και ουσιαστικό ρόλο στη διοικητική και οικονομική λειτουργία της Ομοσπονδίας και στην πολιτική που μέχρι σήμερα ασκούσε η Ομοσπονδία σε σχέση με το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις Εθνικές Ομάδες, υπερψηφίζοντας και εγκρίνοντας τη συντριπτική πλειονότητα των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Διοίκησης όλων των τελευταίων ετών και δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε παραπονέθηκαν μέχρι και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου για τη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Παρ’ όλα αυτά, καμία απάντηση δεν δόθηκε ούτε από το Διονύσιο Λιατσή ούτε από το Δημήτριο Σπανόπουλο. Επισημαίνεται ότι μόλις λίγους μήνες πριν είχε κατατεθεί από τα τέσσερα μέλη της αντιπολίτευσης (Τσοπούρογλου, Πόγκας, Δάκου, Κοπανάκης) πρόταση μομφής κατά του Διονυσίου Λιατσή με αναφορά σε συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές του που κατά την άποψή τους στοιχειοθετούσαν εκ μέρους του κακή άσκηση των καθηκόντων του, ενώ ο Δημήτριος Σπανόπουλος σε απάντηση αυτής της πρότασης μομφής είχε διαπληκτιστεί με μέλη της αντιπολίτευσης και είχε προβεί σε διαδικτυακή ανάρτηση με τίτλο «Ποδηλασία Ποτέ Ξανά» στρεφόμενος προφανώς ενάντια στην παράταξη «Ποδηλασία Ξανά» με την οποία σήμερα φαίνεται να συμπλέει.

Ελπίζουμε ότι τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η ανίερη συμμαχία που φαίνεται να διαμορφώνεται μεταξύ προσώπων που πριν λίγους μήνες βρίσκονταν σε απόλυτη αντιπαράθεση έχει ως πρωταρχικό σκοπό να εξυπηρετήσει ο καθένας δικές του προσωπικές του σκοπιμότητες, ακόμα και ευκαιριακές.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για αυτή την εξέλιξη, αλλά αυτό που έχει πραγματικά σημασία αυτήν την κρίσιμη περίοδο είναι να αφοσιωθεί η Ομοσπονδία μας στις συντονισμένες ενέργειες για την εξασφάλιση της συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών ποδηλασίας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο καθώς και για την πολύπλευρη ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας, στην οποία έκανε ειδική αναφορά και ο νέος Γενικός Γραμματέας.

Όσο για αυτούς που τους τελευταίους μήνες κάνουν αναφορές με βεβαιότητα για το αναμενόμενο πόρισμα του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Γ.Γ.Α. για τον έλεγχο που έχει διενεργηθεί στην Ομοσπονδία μας, υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσταλεί κανένα πόρισμα από το Ελεγκτικό Συμβούλιο και καλούμε όσους έχουν ως πάγια συνήθεια να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα για να ικανοποιήσουν προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες να σταματήσουν να διαδίδουν φήμες και να καταθέσουν επί τέλους συγκεκριμένα επίσημα στοιχεία για όσα τυχόν γνωρίζουν για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να τοποθετηθεί επίσημα και η Ομοσπονδία.