Η απάντηση του κ.Σπανόπουλου στο Δελτίο Τύπου της Ε.Ο.Π.

Αγαπητά Σωματεία, κύριοι των ΔΣ ,

σε απάντηση του δελτίου τύπου της διανδρίας Τερζή – Πριστούρη σας παραθέτω την επιστολή – απάντηση μου που διαβάσθηκε στο τελευταίο ΔΣ και την οποία δεν επισύναψαν σκοπίμως στο δελτίο τύπου τους.

‘’ Μετά λύπης μου δηλώνω την παραίτησή μου από την θέση του Ειδικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας λόγω της συνεχούς αρνητικής αντιμετώπισης και απραξίας σας , στα σημαντικότερα θέματα που είχα και έχω θέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή σχετικά με την λειτουργία και τις αποφάσεις του, από της αρχής της θητείας μου.

Παραμένω μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.’’

Στο λίγο διάστημα που συμμετέχω στο ΔΣ της ΕΟΠ διαπίστωσα το λάθος που έκανα και που πήγα και έμπλεξα. Διαπίστωσα με τον χειρότερο τρόπο ότι η Ποδηλασία διοικείται από την διανδρία Τερζή –Πριστούρη με βάση το αξίωμα ‘’ ή είσαι μαζί μας ή είσαι μισητός εχθρός μας ‘’

Έχω πληρώσει πολύ ακριβά, ηθικά και οικονομικά και παραλίγο σωματικά το γεγονός ότι βρέθηκα στο ΔΣ της ΕΟΠ συνυπάρχοντας με το δίδυμο Τερζή-Πριστούρη.

Από της αρχής της θητείας μου ποτέ δεν άσκησα ουσιαστικά τις υποχρεώσεις του Ειδικού Γραμματέα ο οποίος επιμελείται τα πρακτικά του ΔΣ μιάς και κατάλαβα ότι η επιμέλεια των εν λόγω πρακτικών αποτελούσε και αποτελεί αποκλειστικό αυθαίρετο προνόμιο των Τερζή –Πριστούρη για το οποίο εξέφρασα την δυσαρέσκειά μου και την αντίθεσή μου από την πρώτη στιγμή.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο δεν υπογράφω τα εν λόγω πρακτικά διότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κατά την γνώμη μου.

Η ασάφεια και οι γενικολογίες των οικονομικών απολογισμών σε κάθε ΔΣ υποτιμούσαν την νοημοσύνη μου και λόγω της εξειδίκευσής μου ως Οικονομολόγος κρίνοντάς τους απαράδεκτους.

Όσο για τις προτάσεις μου με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΕΟΠ αυτές βρέθηκαν απέναντι συνεχώς στην αναξιοκρατία , τον καιροσκοπισμό και τα συμφέροντα του εν λόγω διδύμου και οι οποίοι τις πολέμησαν υπογείως και υπεργείως.

Μετά από τις προαναφερόμενες διαφωνίες μου εδώ και ένα σχεδόν χρόνο αποπέμφθηκα από την Τεχνική Επιτροπή και τις Εφορίες Εθνικών Ομάδων.

Επίσης η δυσφορία που προκάλεσα στο δίδυμο μετά την κατάθεση επιστολής μου στην Γενική Συνέλευση της 1ης Μαρτίου 2015 με σαφείς αναφορές στις απόψεις μου περί διαφάνειας και καταλογισμού ευθυνών επέτεινε την πίεση της διανδρίας προς το πρόσωπό μου.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας δεν είχα κανένα καθοριστικό και ουσιαστικό ρόλο στη διοικητική και οικονομική λειτουργία της Ομοσπονδίας και στην πολιτική που μέχρι σήμερα ασκούσε η Ομοσπονδία και σε σχέση με το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις Εθνικές Ομάδες ,παρά βρισκόμουν μονίμως σε καθεστώς εκβιασμού και απειλών οι οποίες και καθόρισαν ορισμένες ενέργειές μου και με οδήγησαν στην παραίτησή μου.